Степени на Целулит

Публикуван Целулит

Степените на целулит са 6. За да знаете колко антицелулитни процедури са ви нужни, как ще протече цялостното лечение на целулит и колко време ще отнеме, трябва да определим степента на целулит.

ЦЕЛУЛИТ ПЪРВА СТЕПЕН

1-va-stepenВидими признаци: Пре-целулитна степен, при която няма видими признаци, въпреки, че синините и порязванията заздравяват бавно. При леко притискане между показалеца и палеца, кожата показва малък ефект на "портокалова кожа".

Вътре в тялото: Общо забавяне на притока на кръв през микроциркулацията и венозния / лимфен дренаж. Притока на кръв в малките вени и капиляри е почти в застой: лимфна течност започва да се натрупва в тъканите и някои протеини могат да се отделят от течността и да образуват фибри. Тъканите ще бъдат по-податливи на образуване целулит и задържане на течности.

ЦЕЛУЛИТ ВТОРА СТЕПЕН

2-ra-stepenВидими признаци: При близко изследване на кожата се виждат спукани вени и обезцветяване на кожата. Синините могат да се появят и от най-малките удари. При леко притискане между показалеца и палеца кожата се усеща удебелена и чувствителна на допир. Можете да видите също и определено "портокаловия ефект.

Вътре в тялото: Вените и капилярите са отслабени и чупливи под натиска на кръв. Сега кръвта и лимфната течност проникват сред тъканите. Това увеличава налягането и ограничава кръвообращението и лимфния дренаж още повече.

ЦЕЛУЛИТ ТРЕТА СТЕПЕН

Видими признаци: Без притискане, кожата изглежда неравна и на вълни, което силно наподобява на повърхността на матрак. Тя е очевидно е подпухнала, подчертавайки порите и космените фоликули. 3-ta-stepen

Задържането на течности сега е постоянна характеристика, придавайки на кожата класическия вид на портокалова кора. Появата на синини е спонтанно. Кожата се усеща студена при допир. Могат да се видят спукани вени, и ако е така, те ще бъдат уголемени и често ясно забележими под целулитните зони.

Вътре в тялото: лимфните съдове са увредени и притиснати от увеличаващото се налягане, което довежда лимфната течност до пълен застой. Това причинява отделянето на протеин от лимфата, който се втвърдява и образува фибри.

От своя страна фибрите образуват мрежа около мастните клетки, която хваща в клопка течности, създавайки ефекта на бучки под кожата. Задържането на течности сега е постоянна характеристика. Кръвта заобикаля затлачената зона, вместо да преминава през нея.

ЦЕЛУЛИТ ЧЕТВЪРТА СТЕПЕН

4-ta-stepenВидими признаци: Кожата е лишена от кислород и хранителни вещества, сега лесно се появяват синини. Тя изглежда подпухнала и е чувствителна при допир поради налягането причинено от течността в тъканите. Кожата сега се чувства студена при допир.

Вътре в тялото: Лимфната система е неподвижна. Ако не се направи нещо, проблемът ще се увеличава, тъй като кръвта и лимфата започват да заобикалят засегнатите зони. СЛЕДОВАТЕЛНО: диета и физически упражнения имат много малък ефект върху това състояние.

ЦЕЛУЛИТ ПЕТА СТЕПЕН

Видими признаци: всички признаци от предишните степени са видими, но сега с покачване на налягането, кръвта се изтласква през зоната в отговор на метаболитните токсини. Това причинява появата на горещи островчета сред иначе студената кожа, от което тя изглежда на петна, със зачервени горещи участъци.

Вътре в тялото: Кръвта преминава като заобикаля засегнатата тъкан.

ЦЕЛУЛИТ ШЕСТА СТЕПЕН

Видими признаци: силуета на тялото започва да се деформира, образувайки твърди на пипане обемисти маси от бучки и подутини. Всички предишни степени на целулит са налице, но състоянието може да се влоши, поради естествената функция на мастните рецептори да съхраняват мазнини. Фибрите стават по-дебели и по-многобройни, образувайки огромни пити от мазнини, течности и фибри познати като steatomes.

Вътре в тялото: присъствието на steatomes и деформирания силует показват, че целулита е стабилно изграден. Мазнината не може да се елиминира по естествен начин от клетките, поради лошото кръвообращение. Въпреки това, мазнините продължават да се съхраняват в клетките, под влиянието на мастните рецептори, които се намират на повърхността на клетките.

Така че, мазнините се увеличават докато фибрите стават по-дебели и по-многобройни. Зоните, през които преминава кръвта сега са принудени да отговорят на метаболитните токсини наблизо. Те се отварят и позволяват на големи количества кръв да премине през засегнатата зона, образувайки "горещи острови" сред иначе студена тъкан.

Кои Процедури са Ефективни за Премахване на Целулит?

Един от най-добрите пластични хирурзи в САЩ споделя:"Препоръчваме Ionithermie на всички наши пациенти като ефективна, безоперативна терапия за отслабване и премахване на целулит.” Mitch Goldman,MD

Йонитерми се справя успешно в първите 4 степени на целулит. При 5-та и 6-та степен нещата са стигнали доста далеч. Дори и пластичните хирурзи биха се затруднили.

AddThis Social Bookmark Button

Copyright © 2013-2015 anticelulitni.com. Изработка на сайт от 3dwebdesign.org

Real Time Web Analytics