Лечение на Целулит

Публикуван Целулит

lechenie na celulitЛечението на целулит може да е ефективно само когато намерим и премахнем причините за неговата поява. Всеки човек има различен начин на живот. От нас зависи дали ще претоварим организма си през годините с всичко, което предизвиква оформянето на целулит.

Забележка: За детайли виж статията Какво е целулит

Индивидуалните навици и нужди на всеки един от нас определят най-подходящата програма за лечение на целулит. Освен това, важно е да определим степента на целулит, която вие имате. (Виж Степени на целулит)

Методи за лечение на целулит

Не съществува само един метод за премахването на целулит. Каквото и да правите, трябва да го прилагате едновременно със следните методи:

Антицелулитни процедури

Съществуват много антицелулитни процедури. Изучавайки ги задълбочено се убедих, че Йонитерми е най-доброто лечение на целулит. Йонитерми ни дава детоксикация, синтез на колаген, подхранване на кожата, ускорен метаболизъм и липолиза, добър лимфен дренаж и подобрено кръвообращение. Йонитерми осигурява всичко това. Това е терапия, която въздейства директно върху причините за целулит.

Йонитерми е антицелулитна процедура, която работи комплексно върху тялото. Тя е едновременно пасивен фитнес, маска за тяло, детоксикация, физиотерапия и ароматерапия. Йонофорезата прониква в най-дълбоките слоеве на кожата. Тя подпомага всички кремове, гелове, йони и водорасли, които се използват по време на терапията да достигнат до тези слоеве. За ефективно лечение на целулит правете процедури Йонитерми във взаимодействие с останалите препоръки.

Хранителни добавки за лечение на целулит

Приемът на хранителни добавки се използва за вътрешна детоксикация и балансирано хранене на клетките. Те изчистват тялото от токсини и подобряват функциите на отделителната система, стомашно-чревния тракт и кръвоносната система. Хранителните добавки отстраняват причинителите на целулита.

Детоксикация

За лечението на целулит детоксикацията е задължителна. Както знаем, основната причина за появата на целулит е задръстването с токсини и органични отпадъчни продукти. Затова трябва да приложим вътрешна и външна детоксикация. При вътрешната детоксикация ще чистим филтрите – черния дроб, белите дробове, храносмилателната система, отделителната система, кръвта и лимфата. Там се крият причинителите на портокаловата кожа.

При външна детоксикация използваме способността на кожата да изхвърля ненужното чрез порите и да абсорбира детоксикиращи съставки под формата на гелове, кремове и други. Външната детоксикация е необходима тъй като няма друг начин да достигнем до засегнатите участъци отвътре. Както вече знаете, мастните клетки са блокирани и с нарушена микроциркулация. Именно тук Йонитерми Детокс е в стихията си.

Забележка: Научете повече в статията Детоксикация за отслабване и целулит

Хранене

Лечението на целулит изисква промяна на хранителните навици. Храненето с правилните храни предпазва от образуването на целулит. Хранете се често и по малко за да стимулирате метаболитните процеси. Това ще се отрази здравословно върху кожата. Приемайте богата на фибри храна за да активирате изхвърлянето на отпадъчни продукти от организма. Дайте на тялото си богати на антиоксиданти и нутриенти храни. Избирайте само натурални продукти.

Физически упражнения

Липсата на движение създава предпоставки за появата на целулит. Упражненията за целулит подобряват кръвообръщението, лимфопотока, мускулния тонус, метаболизма и хормоналния баланс. Има редица упражнения, които са създадени за въздействие върху определени мускулни групи. (Само бедрените мускули са 32.)

Чрез тях можете да поддържате едно добро състояние. Комбинирайте тези упражнения с останалите методи за да имате резултат в лечението на целулит. Ние сме създадени да се движим, така че използвайте тази природна даденост редовно.

Използване на четка за тяло

Четкането на тялото е много стар метод за поддържане на здрава кожа и подпомагане на циркулацията. Използвайте четка за тяло всеки ден като първа стъпка за лечение на целулит, детоксикация и ускоряване на обмяната на веществата.

  • Подпомага отделителната система
  • Ексфолира кожата – тя може да отделя и абсорбира правилно
  • Подобрява оросяването в засегнатите от целулит зони
  • Подобрява лимфния дренаж

Прием на вода

Водата участва във всички процеси, които се извършват в нашето тяло.

  • Чрез нея ние изхвърляме отпадъчни продукти и токсини
  • Подпомага храносмилането и пренася нутриенти до всяка една клетка
  • Водата регулира температурата на тялото
  • Поддържа деликатните тъкани на очите, носа и ушите хидратирани, здрави и работещи правилно
  • Предпазва мозъка, очите и други органи от нараняване като играе ролята на мека въглавница

Митове за целулит

Мъжете нямат целулит

Разбира се, че мъжете имат целулит. При мъжете, които секретират повече естроген се появява целулит в зоната на гърдите и вътрешната част на краката. Мъжката кожа е устроена по-различно и не изглежда толкова отпусната и неравна като женската.

Целулита е наследствен

Не е вярно. Вие може да имате предразположение към целулит, но начина ви на живот да не позволява неговото развитие. Просто не наследявайте семейните ястия и навици за да го избегнете.

Масажът ще ви отърве от целулита

Не е възможно. Масажът може само да е част от цялостното лечение на целулит. Той усилва кръвообращението и подпомага придвижването на лимфата. Няма как да достигнете до най-дълбоките слоеве на кожата чрез масаж. Често тези, които се опитват, предизвикват болка и синини по третираните участъци.

Целулита е просто мазнина

Ако целулитът беше просто мазнина, защо нашето тяло не може да я изгори? Всички сме виждали много слаби хора с целулит. Това са онези, които се опитват да го премахнат с безумни диети и кардио упражнения. Нито диета, нито бягане в парка могат да променят нарушената структура на дермата.

Целулита е козметично състояние

Целулита е медицинско състояние. Проблемът е, че тук има нарушени функции на кожата, причинени от вътрешното състояние на организма. Засегнати капиляри, задържане на вода, липса на оросяване в зоните с целулит и нарушена структура на кожата не са козметични дефекти. Козметичен дефект е когато нечий нос е крив, но той си фунционира правилно.

Липосукцията премахва целулита

Липосукцията премахва само симптомите, но не и причините за неговата поява. Затова след време, той се образува отново.

За безплатни консултации, процедури и повече детайли позвънете на тел.0886 161 935

Посетете нашата facebook страница за актуални събития, промоции и новини.

AddThis Social Bookmark Button

Copyright © 2013-2015 anticelulitni.com. Изработка на сайт от 3dwebdesign.org

Real Time Web Analytics